Het isoleren van een woning is een flinke klus. Maar als je het goed aanpakt isoleer je niet alleen het plafond. De beste gevelisolatie doe je echt tegen de muren aan. Gevelisolatie buitenkant is steeds meer in trek. Het voordeel van gevelisolatie buitenkant is dat het ruimte besparend is. Als je aan de binnenzijde van de woning de gevel isoleert dan kost dit veel ruimte in huis. Maar gevelisolatie buitenkant neemt totaal geen ruimte in beslag. Je woning wordt een paar centimeter breder, maar hier heb je zelf geen last van. Uiteraard moet je voor gevelisolatie aan de buitenkant altijd een vergunning aanvragen. Je verandert hiermee het uiterlijk van je woning en dit mag helaas niet zomaar niet. Gelukkig werken de meeste gemeentes hier wel aan mee omdat het natuurlijk bijdraagt aan minder energie uitstoot.

Gevelstucwerk op isolatie na de ingreep

In theorie isoleren we een woning door direct op de gevel isolatieplaten aan te brengen. We brengen een soort schil aan de woning aan voor de isolatie. Vervolgens werken we deze schil af. Dit kan op verschillende manieren. Je kan bijvoorbeeld steen strips plaatsen, hout of gevelstucwerk op isolatie. Bij gevelstucwerk brengen we een laag stucwerk aan op de gevelplaten. Hierdoor wordt het huis weer glad gestuct. Het is afhankelijk van het type woning dat je bezit welke optie het beste uitkomt. Afhankelijk van de omgeving kan ook de gemeente hier over nadenken wat ze graag willen terugzien in de straat. Dit zal ook afgestemd worden in de verleende vergunning.

Laat de complete gevelisolatie buitenkant door een expert uitvoeren

Van het aanbrengen van de isolatieplaten tot het stucen van de muren. Wij kunnen dit allemaal voor je uitvoeren. We kunnen je zelfs helpen met het aanvragen van een vergunning. We weten precies wat de gemeente vraagt en nodig heeft om je plannen uit te voeren. Samen kijken we naar het indienen van de aanvraag en verzorgen we de gevelisolatie buitenkant.

Laat de complete klus uitvoeren door een expert

We kunnen ook de afwerking op maat verzorgen. Van gevelstucwerk op isolatie tot steenstrips of een houtafwerking alles is mogelijk. Wij verzorgen dus echt een totaalplaatje. Dit is meer dan alleen een paar isolatieplaten tegen de muur aan plaatsen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Maak vandaag nog een afspraak voor gevelisolatie buitenkant. We helpen je graag om je woning professioneel te isoleren op locatie.