Zit je momenteel in een verbouwing? De slaapkamer? De woonkamer? Of nee, de badkamer. Ja, het zal je wellicht verbazen, maar een badkamer is vaak de meest moeilijke verbouwing. Dit komt doordat er vaak veel water bij komt kijken. Daarnaast is de badkamer een hele kleine ruimte. Een kleine ruimte waar dagelijks gebruik van moet gemaakt worden. In deze ruimte maak je je juist ’s ochtends klaar om naar je werk te gaan en ’s avonds om naar bed te kunnen. Een mooie badkamer beton cire is dan wel misschien iets voor jou. Ben je benieuwd wat een badkamer van dit materiaal in  jouw huis kan doen? Lees dan verder. 

Lekker industrieel, zo’n badkamer beton cire 

Je ziet dit type badkamer echt steeds vaker. Dat komt doordat de badkamer van dit materiaal echt tijdloos is. Met tijdloos wordt eigenlijk bedoeld dat de badkamer beton cire nog jarenlang mee kan gaan in ieder interieur. Of je nu een landelijk interieur hebt of juist een heel erg industrieel interieur. Deze badkamer past overal bij en dat zal ook wel heel erg lang zo blijven. Daarnaast is dit type badkamer heel erg in. Dat komt voornamelijk door de betonlook waardoor de badkamer een industriële look krijgt, maar daarnaast brengt een badkamer van dit materiaal veel voordelen met zich mee. 

De voordelen van dit type badkamer

Naast dat de badkamer beton cire tijdloos is, heeft dit type badkamer nog meer voordelen. Zo is het bijvoorbeeld zo dat een badkamer beton cire meestal één tegel voor heel de badkamer kan gebruikt worden. Dit komt doordat een badkamer van dit materiaal ook waterdicht is. Het beton cire is namelijk een waterdicht materiaal dat op de vloer, maar ook aan de wand kan hangen. Dat betekent dat je de gehele badkamer met een en dezelfde tegel kan betegelen. Hierdoor hoef je niet naar allemaal verschillende soorten tegels te zoeken, maar heb je een tegel die overal kan. Daarnaast is het zo dat een badkamer van beton cire in veel verschillende kleuren verkrijgbaar is. Hierdoor kun je je eigen badkamer beton cire in je eigen stijl kan maken. Hierdoor past de badkamer beton cire ook veel gemakkelijker bij de kleuren van je andere interieur.

Bruizt | Dé specialist in betonlook vloeren en wanden

Gemakkelijk in te richten

Doordat de badkamer beton cire een kleur is, is het ook eenvoudig om dit type badkamer in te richten. Je kunt op het meubilair in de badkamer je helemaal losgaan. Doordat de badkamer beton cire een kleur is, kan je in de rest van de badkamer je fantasie de vrije loop laten gaan. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een hele felle kast erin te zetten. Maar je kunt er ook juist voor kiezen om heel erg neutraal te doen. Wanneer je dat doet, is het misschien leuk om juist in de handdoeken of washandjes wat kleur in je badkamer te brengen. Door juist een felle blauwe handdoek in de kast te leggen zal je geheel vrolijk de douche instappen.