Heb jij weleens van spouwmuurisolatie gehoord? Dit is een speciale vorm van isolatie waarbij de spouwmuur, een muur dat zich tussen de binnen- en buitenmuur bevindt, met isolatiemateriaal aangepakt wordt. Steeds meer mensen maken gebruik van deze vorm van isolatie. Dit komt doordat spouwmuurisolatie vele voordelen bevat. Wil jij weten wat voor voordelen dit allemaal zijn? Lees dan snel verder, want in deze blog ontdek je precies waarom men kiest om hun spouwmuren te laten isoleren.

Middels spouwmuurisolatie vermindert je jouw energiegebruik

De eerste reden waarom men voor spouwmuurisolatie kiest, is doordat je minder energie verbruikt hiermee. Dit komt doordat warme lucht minder makkelijk kan ontsnappen aan je woning. Andersom is het moeilijker voor koude lucht om je huis binnen te dringen. Je spouwmuur isoleren maakt een gigantisch verschil wat betreft energieverbruik. Het verschil kan oplopen tot maar liefst 40% minder energiekosten. Daarbij gaat men er wel vanuit dat je eerst geen enkele isolatie had in alle muren. Met zo’n groot verschil is het dan ook geen wonder dat bedrijven als Isolatiespecialist.nl populair zijn.

De dagen van geluidsoverlast zijn voorbij

De tweede reden waarom veel mensen ervoor kiezen om hun spouwmuren te laten isoleren, is om overlast tegen te gaan. Daarmee wordt met name gedoeld op geluidsoverlast. Wanneer je spouwmuren namelijk niet geïsoleerd zijn, kan lucht makkelijker de wonen binnendringen. Omdat geluidsgolven lucht gebruiken om zich te verplaatsen, komen meer geluiden binnen. Met spouwmuurisolatie voorkom je dit echter. Daardoor kun jij meer genieten van een stille woning. Hetzelfde geldt echter ook voor de buren. Zo wint iedereen.

Spouwmuurisolatie is de oplossing die geen schade aanricht

Een andere reden waarom vaak voor de isolatie van een spouwmuur wordt gekozen, heeft te maken met het feit dat er geen nadelen aan deze oplossing kleven. Bij sommige methodes van isolatie kan er schade optreden. Zo is het met spouwmuurisolatie nog steeds zo dat verdampt water de muren kunnen verlaten. Je hebt dus geen last van schimmel of andere nadelen bij het laten isoleren van jouw woning. Zo kun je met een gerust hart met een klus als deze aan de slag gaan zonder dat er schade uit voort zal komen.

Op de lange termijn verdien je je investering terug

Tot slot kiezen veel mensen voor spouwmuurisolatie doordat dit een economisch slimme keuze is. Hoewel je op korte termijn een redelijk geldbedrag kwijt bent, verdien je deze investering binnen enkele jaren al terug. Dit komt doordat je zoveel energiekosten bespaart dat je ineens veel meer budget hebt om te leven. Met name als jij van plan bent om tientallen jaren in dezelfde woning te blijven, tikt het bedrag dat je bespaart erg veel aan. Dit kun je daardoor aan leukere dingen besteden. Op de lange termijn is het laten isoleren van je spouwmuren dus een prima investering om uit te laten voeren. Onderschat daarom zeker niet de kracht van dit aspect van spouwmuren laten isoleren.