Bij het kopen van vastgoed spreekt het voor zich dat je geen risico’s zal willen nemen. Dat is ook logisch, want het kopen van vastgoed gaat uiteraard gepaard met een behoorlijk stevig prijskaartje. Wanneer je van plan bent om een bepaald type vastgoed aan te kopen in Amsterdam is het daarom altijd de moeite waard om te overwegen om een bouwkundige keuring uit te laten voeren. Het laten uitvoeren van zo’n keuring zorgt ervoor dat er in één klap kan worden gerekend op verschillende voordelen. Niet alleen zal immers duidelijk worden of er eventuele gebreken zijn aan het pand in kwestie, daarnaast zal je ook een goed beeld krijgen van de waarde van het vastgoed. Wil je hier graag meer ontdekken over een bouwkundige keuring Amsterdam? Dan is het altijd een aanrader om even de informatie hieronder door te nemen.

Op welke garanties kan je rekenen bij een bouwkundige keuring? 

Het is zeer belangrijk om goed te begrijpen wat je in de praktijk kan verwachten van een bouwkundige keuring. Concreet is het zo dat dit type keuring erom bekend staat een visuele keuring te zijn. Met andere woorden, er mag geen schade worden aangericht aan de constructie. De bouwkundig expert zal louter en alleen een visueel controle uitvoeren en daarbij een inventarisatie maken van de schade die op die manier kan worden vastgesteld. Dit gezegd hebbende is het natuurlijk wel zo dat de ervaring van deze expert al vrij snel bepaalde pijnpunten aan het daglicht kan leggen. Bovendien gebeurt er ook altijd een controle van de actuele onderhoudsstaat van het pand. Blijkt daarbij dat het onderhoud bijvoorbeeld niet up to date is? Dan zal dat mee worden opgenomen in het bouwkundig rapport. Zo zal je ook op dit vlak niet worden geconfronteerd met verrassingen.

Is een bouwkundige keuring Amsterdam dan wel interessant?

Het is best mogelijk dat je van bovenstaande een beetje schrikt. Heel wat mensen vermoeden immers dat het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring Amsterdam een honderd procent garantie biedt op bijvoorbeeld je bewust zijn van alle mogelijke schade waarvan sprake is. Dat is niet zo. Het feit dat er geen schade mag worden aangebracht aan het pand in kwestie is hiervoor verantwoordelijk. Dit gezegd hebbende blijft het echter zeker de moeite waard om een dergelijke controle uit te laten voeren. Je zal immers kunnen vaststellen dat je hierdoor over een zeer belangrijk middel beschikt om mee in de strijd te werpen tijdens de onderhandelingen. 

Hoeveel moet je betalen voor een bouwkundige keuring Amsterdam?

De kosten die je moet betalen voor het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring Amsterdam zijn sterk afhankelijk van de grootte van het pand in kwestie. Dat spreekt natuurlijk voor zich. Dit gezegd hebbende zal je kunnen vaststellen dat er niet alleen rekening wordt gehouden met het pand, maar eveneens met de achterliggende tuin. Is er dus met andere woorden sprake van een omvangrijke tuin? Dan is het zomaar mogelijk dat deze het prijskaartje van de bouwkundige keuring zal verhogen. Gemiddeld gezien kan je er rekening mee houden dat je voor een bouwkundige keuring een prijskaartje kan betalen gelegen tussen de 325 en 500 euro. Kijk snel op www.schippers-bouwconsult.nl voor meer informatie over bouwkundige keuringen!