Voor alle motorisch aangedreven voertuigen in Nederland die deel willen nemen aan het verkeer geldt dat er minstens een WA-verzekering voor dient te worden afgesloten. Voor dit type scooterverzekering geldt dat ze enkel en alleen beschikt over een dekking voor schade aan derden. Wil je graag ook bepaalde schade laten dekken die ontstaat aan je eigen scooter? Dan kan het een goed idee zijn om te kiezen voor één van de meer uitgebreide scooterverzekeringen. In ieder geval, ben jij de trotse eigenaar geworden van een scooter en wil je deze graag laten verzekeren? Dan is het zonder meer de moeite waard om je even te verdiepen in de onderstaande informatie!

Stel een lijstje op met eisen waarover je beschikt

Het eerste wat je moet doen wanneer je een scooterverzekering wenst af te sluiten is een lijstje opstellen met de eisen waarover je beschikt. Hierbij dient er rekening te worden gehouden met een aantal verschillende zaken. Uiteraard spreekt het voor zich dat er bepaalde kosten zijn verbonden aan het afsluiten van een passende verzekering voor je scooter. Het is niet ongewoon dat er op voorhand door potentiële verzekeringnemers even wordt nagedacht over de hoogte van deze premie. Welke premie is voor jou dus met andere woorden betaalbaar en welke niet?

Naast bovenstaande is het natuurlijk ook zeer belangrijk om goed na te denken over de dekkingen waar je van wil kunnen genieten. Ook voor deze dekkingen geldt immers dat ze onderling tussen de verschillende soorten scooterverzekeringen aanzienlijk kunnen verschillen. Dit blijkt bijvoorbeeld meteen wanneer je de WA-verzekering gaat vergelijken met de polisvoorwaarden van bijvoorbeeld de WA+ beperkt of de WA+ volledige cascoverzekeringen. In ieder geval, door op voorhand even goed na te denken over je potentiële scooterverzekering kan het aankoopproces sterk worden vereenvoudigd. Zoveel mag alvast duidelijk zijn.

Uit welke scooterverzekeringen kan je een keuze maken?

De ene scooterverzekering is uiteraard de andere niet. Zoals eerder reeds aangehaald is het zo dat er een keuze kan worden gemaakt uit in totaal drie verschillende soorten verzekeringen. De eerste verzekering is meteen de meest voordelige, maar tevens ook de meest beknopte. Hiervoor geldt immers dat de schade die kan ontstaan aan de eigen scooter niet is verzekert. Enkel en alleen de schade die je veroorzaakt aan anderen zal door deze verzekering worden verzekert. Dat kan natuurlijk best wat vervelend zijn, maar je kan in de plaats wel rekenen op een lekker voordelige premie.

De tweede type scooterverzekering die je kan afsluiten is de zogenaamde WA+ beperkt cascoverzekering. Voor deze scooterverzekering geldt dat ze in de basis beschikt over de WA-dekking, maar dan wel aangevuld met twee extra dekkingen. Het gaat hierbij dan concreet om:

  1. Een dekking voor schade als gevolg van een brand of explosie;
  2. Schade die is veroorzaakt door bijvoorbeeld diefstal;

Voor dit type van verzekering voor een scooter geldt dat ze ongelofelijk populair is. Het merendeel van de mensen blijken dan ook over een sterke voorkeur voor deze verzekering te beschikken. Geldt dat ook voor jou? Dan hoef je dus niet meer verder te zoeken. Wil je echter graag kunnen rekenen op de best mogelijke dekking(en) voor jouw scooter? Dan is de allrisk mogelijks toch nog interessanter.

Optimaal je scooter verzekeren met een allrisk

De meest complete scooterverzekering is de zogenaamde allrisk. Het gaat hierbij om een verzekering die je naast de eerder reeds aangehaalde dekkingen ook nog eens voorziet van een dekking tegen schade die je zelf hebt veroorzaakt. Het spreekt evenwel voor zich dat het hierbij verplicht dient te gaan om niet opzettelijk veroorzaakte schade. Werd de schade wel opzettelijk aangebracht? Dan zal je al snel tot de conclusie komen dat de verzekeraar hiervoor uiteraard geen tussenkomst zal verlenen. In alle eerlijkheid is dit uiteraard ook niet meer dan terecht. Hoe dan ook, heb je een dure scooter aangekocht en wil je deze graag zo optimaal mogelijk laten verzekeren? Dan zal al snel duidelijk worden dat de keuze voor een allrisk scooterverzekering een prima keuze zal zijn!

De premie van je scooterverzekering drukken? Dat doe je zo!

Een scooterverzekering afsluiten gaat in de praktijk natuurlijk altijd gepaard met een bepaalde verzekeringspremie die moet worden betaald. Deze premie is niet zelden voor veel mensen een doorn in het oog. Dat spreekt voor zich. Ben jij op zoek naar mogelijkheden om deze premie te kunnen drukken? Die mogelijkheden zijn zeker voor handen. Enkele zeer interessante bespaartips hebben we hieronder alvast even voor jou op een rijtje gezet.

Vergelijk altijd even grondig alle scooterverzekeringen

De scooterverzekering is logischerwijs een uitermate concurrentiële verzekering. Er kan dan ook in de praktijk worden vastgesteld dat heel wat verzekeraars alles uit de kast proberen te halen om deze verzekering af te kunnen sluiten. Voor jou als verzekeringnemer is dat natuurlijk alleen maar mooi meegenomen. Dit zorgt er namelijk voor dat het uitvoeren van een eenvoudige vergelijking ervoor kan zorgen dat je meteen kan rekenen op een zeer aantrekkelijke besparing op je premie.

Scooter verzekeringen vergelijken bij Diks Verzekeringen

Besteed de nodige aandacht aan het eigen risico

Het eigen risico is iets waar in de praktijk door ontzettend veel potentiële verzekeringnemers eigenlijk niet of nauwelijks aandacht aan wordt besteed. Dat is zonde. Het is namelijk zo dat er in de praktijk wel degelijk een aantal niet onbelangrijke voordelen aan verbonden kunnen zijn. Het bereidwillig verhogen van het eigen risico zorgt er immers in de praktijk voor dat je kan rekenen op een verlaging van de periodieke verzekeringspremie die moet worden betaald. Je dient er uiteraard alleen wel rekening mee te houden dat je bij een eventueel ongeval hogere kosten zal moeten betalen. Hoe dan ook is het verhogen van je eigen risico het overwegen zeker en vast waard.

Tip! Let op de extra kosten bij het spreiden van je premie!

Tot slot is het bij het afsluiten van een scooterverzekering altijd van belang om rekening te houden met mogelijke extra kosten waarmee je kan worden geconfronteerd. Dit geldt niet in het minst voor mensen die bijvoorbeeld graag de premie voor hun verzekering willen splitsen. Dat kan uiteraard zeer interessant zijn, alleen dient er rekening mee te worden gehouden dat bepaalde verzekeraars voor het gespreid betalen van de premie bepaalde kosten in rekening brengen. Let hier dus goed mee op en bepaal voor jezelf of de gespreide betaling deze meerprijs waard is of niet.