Een grinder is er in vele soorten en maten. Voor iedereen is er een ander type, misschien wist je dat nog niet. Zo zijn ze er van verschillende materialen en vormen. Hieronder meer informatie over welke typen er zijn en welk type er bij jou past. 

Verschillend aantal onderdelen

Een grinder gebruik je om jouw wiet te malen in kleine stukjes. Je kunt het ook met je handen doen, maar een grinders vergemakkelijkt het proces. Het is immers sneller en je hebt geen vieze handen van de THC en andere stofjes. De eerste vraag die je jezelf dus moet stellen is voor welk doeleinde je de hem wilt gaan gebruiken. Er zijn namelijk soorten met twee, drie, vier en vijf onderdelen en hebben allemaal verschillende werkingen. 

Een tweedelige uitvoering bestaat eigenlijk alleen uit een boven- en onderkant waarmee je de wiet kan malen. Als je kiest voor een driedelige dan zit er een opvangbakje voor kief en bij een vierdelige zit er ook nog een zeef om het te filteren. 

De voordelen van een tweedelige grinder is dat hij eenvoudig in gebruik is en makkelijk schoon te maken. Als je in verhouding veel rookt en waarde hecht aan kief, dan zijn uitgebreidere grinders een uitkomst, met als nadeel dat het schoonmaken lastiger is door de verschillende compartimenten. 

Materialen van een grinder

De materialen waarvan ze worden gemaakt zijn divers. Je hebt ze van kunststof, zink, aluminium, speksteen, hout en titanium. Zink en plastic grinders zijn over het algemeen niet van topkwaliteit, ondanks dat ze soms een geweldig design hebben. Deze materialen hebben weinig duurzaamheid, veerkracht en gaan makkelijk kapot bij een val. 

Titanium grinders zijn zeldzaam van soort doordat het materiaal in verhouding duur is. De vraag naar dit type is klein waardoor ze ook moeilijk te verkrijgen zijn. 

De beste grinders zijn op dit moment de aluminium uitvoering, het materiaal is veilig én duurzaam. Hoewel er geen medisch keurmerk aan de aluminium-versie wordt afgegeven, worden deze wel aangeraden bij medicinaal gebruik van wiet. 

Kwaliteit van een grinder

Als je een grinder uitzoekt is het goed om te kijken dat de tanden en het omringende materiaal uit één stuk bestaat. Hiermee heb je optimale veerkracht en voorkomt het dat er gemakkelijk een tandje afbreekt tijdens gebruik. 

Schone grinders moet altijd soepel en zonder piepgeluiden draaien. Je kunt de kwaliteit van elk type het beste controleren door de volgende drie stappen uit te voeren.

  1. Reinig met water en laat drogen. 
  2. Draai hem meermaals rond zonder inhoud, zo kun je zien dat er geen materialen schilfers aanwezig zijn of afbreken. 
  3. Gebruik wit papier en vermaal dit in de grinder. Het papier mag niet verkleuren. Als er wel sprake is van verkleuring dan is het materiaal reactief en is hij ongeschikt om te gebruiken. 

Een grinder kun je in veel vormen en maten vinden, waarbij het belangrijk is voordat je een keuze maakt om te kijken hoe jij het gebruik wilt ervaren en wat voor jou belangrijk is. Klik hier voor een mooi en compleet assortiment rookbenodigdheden.