De Chesterfield bank is waarschijnlijk de meest bekende bank die er bestaat. De diepe knopen in de rugleuning in combinatie met lage armleuningen zijn zo iconisch dat je de bank direct herkent. De bank kent een eeuwenlange geschiedenis en staat vooral bekend om de perfecte combinatie van luxe en comfort. Ook nu is de Chesterfield nog altijd ontzettend populair. Deze bank zorgt voor een echt iconisch beeld in je huiskamer. 

De Chesterfield bank past perfect in iedere woonkamer

Wat de Chesterfield bank zo ideaal maakt is dat het meubelstuk in ieder interieur past. Of je woonkamer nou een klassieke, moderne of industriële uitstraling heeft, een Chesterfield bank complimenteert het allemaal. Tegenwoordig is de bank namelijk verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren en kun je de bank dus helemaal afstemmen op jouw smaak. Zo zorg je voor een klassieke sfeer in huis met de originele bruine Chesterfield bank. Het leer geeft een ouderwetse uitstraling mee aan je woning. 

Mocht je meer van de moderne uitstraling zijn en kleur willen aanbrengen in je woonkamer, dan kun je beter kiezen voor de fluwelen uitvoering van de Chesterfield bank. Deze fluwelen versies komen in allerlei kleuren en maken je interieur een stuk baldadiger. Een andere optie is om meer contrast aan te brengen in een kleurrijke woning door juist een donkere Chesterfield bank aan te schaffen. Een donkerbruine of zwarte uitvoering zijn hierbij een goede keuze. 

Hoe de Chesterfield uitgroeide tot een iconisch beeld

Tegenwoordig kennen we veel uitvoeringen van de Chesterfield en is het meubelstuk in veel woonkamers terug te vinden. Toch was de bank niet altijd zo betaalbaar en toegankelijk. Zo loopt de geschiedenis van de Chesterfield bank terug tot het jaar 1750, waar de bank werd gebruikt door edelen. De bank was een teken van luxe en was alleen terug te vinden in de vertrekken van de rijkste mensen. Helaas was de bank niet erg comfortabel in deze tijd, maar dat veranderde in de 19e eeuw. De beeldbepalende knopen werden aan de bank toegevoegd waardoor het comfort werd verbeterd. Zo kreeg de Chesterfield de ideale combinatie van luxe en comfort. 

Voor elk denkbaar interieur

Tegenwoordig vormt de Chesterfield een iconisch beeld in interieur design. De bank is niet alleen terug te vinden in huiskamers, maar ook in hotellobby’s en praktijken. Zo viel de bank ook in de smaak bij Sigmund Freud, die de bank in zijn kantoor had staan. Hij was namelijk van mening dat zijn patiënten zich beter konden openstellen als ze comfortabel konden plaatsnemen. Als hij op reis ging nam hij zelfs zijn Chesterfield mee. 

We zien dat de Chesterfield bank zijn populariteit niet heeft verloren over de jaren heen. Waar vroeger de bank alleen voor de rijksten onder ons was weggelegd, kan nu iedereen de Chesterfield voor een betaalbare prijs aanschaffen. De combinatie van luxe en comfort spreekt ons nog al die tijd aan. Bovendien is deze bank erg stevig waardoor de vorm behouden wordt. Zo gaat een model die je besteld op Janfrantzen.nl jarenlang mee en zal het zitcomfort niet achteruit gaan.