Veel woningen maken gebruik van mooie zwarte deurklinken. Zwart is namelijk een mooie neutrale kleur die vrijwel overal bij past. In zowel oude als nieuwe woningen zullen ze prachtig staan. Er zijn veel verschillende ontwerpen als het gaat om deurklinken. Hierdoor kan het vrij lastig zijn om een keuze te maken wanneer je nog niet precies weet wat je wil hebben. Door bewust te zijn van alle mogelijkheden die je hebt met zwarte deurklinken kun je er een uitkiezen die het beste bij jouw woning past. 

Zwarte deurklinken in twee stijlen

Het ontwerp van deurklinken kan onderscheiden worden in twee stijlen. Voor oudere woningen wordt er vaak gebruik gemaakt van de retro stijl. De retro stijl maakt gebruik van ronde vormen in het ontwerp van deurklinken. Het draait hier meer om mooie sierlijke deurklinken. Deurklinken in deze stijl kunnen erg veel van elkaar verschillen. De ene deurklink kan namelijk bestaan uit slechts een ovale hendel terwijl de andere deurklink precies de vorm van jouw hand aanneemt. De retro deurklinken zijn geïnspireerd door de stijl van de jaren 30. Veel oudere gebouwen die rond die tijd werden gebouwd zullen de meeste baat hebben bij deze elegante stijl. Natuurlijk kunnen nieuwere woningen ook gebruik maken van de retro stijl voor een oudere look.

De meeste nieuwbouwwoningen maken gebruik van de moderne stijl. Deurklinken die in deze stijl zijn gebouwd maken gebruik van vooral strakke vormen met scherpe randen. Deze stijl geeft vooral een schone uitstraling. Het gaat hierbij vooral om een minimalistisch uiterlijk. Er wordt zo weinig mogelijk gebruik gemaakt van verschillende vormen. Terwijl het schild van een retro deurklink meerdere vormen kan hebben, zal een moderne deurklink slechts gebruik maken van een rechthoekige vorm. Voor meer minimalisme kan er gekozen worden om een deurklink te nemen zonder schild. 

Zwarte deurklinken voor buiten

Zwarte deurklinken voor de buitendeuren eisen net wat meer dan de binnendeuren. Een buitendeur moet namelijk voorzien zijn van extra veiligheid zodat inbrekers niet zomaar naar binnen kunnen komen. Naast het hebben van een robuuste deur en scharnieren is het ook belangrijk dat een deurklink bestendig is tegen allerlei beschadigingen. Vooral aan de buitenkant van de deur is het belangrijk dat de deurklink robuust genoeg is. Bij de deurklink is het ook belangrijk dat er ruimte vrij is voor het monteren van een insteekslot. Een insteekslot is onmisbaar voor het vergrendelen van een deur. Hiervoor is het nodig om een deurklink met een schild of rozet te nemen waar een sleutelgat in zit. 

Zwarte deurklinken voor binnen

Voor deurklinken voor binnen is het minder belangrijk dat er veel beveiliging op zit. Natuurlijk is het nog wel belangrijk dat de zwarte deurklinken van hoge kwaliteit zijn zodat het lang mee kan gaan. Wanneer je iets bevestigt aan een deur wil je natuurlijk wel dat het er permanent op kan blijven zitten. Voor deurklinken binnen is het mogelijk om ze zo minimalistisch mogelijk te houden. Zo hoef je bijvoorbeeld niet voor iedere deur een rozet te plaatsen voor een insteeksleutel.