Sinds de release van Fornite in 2017 is het explosief gestegen in de wereld van mainstream online gaming. Fortnite event organiseren is ook een trend onder mensen geworden. Er zijn letterlijk miljoenen mensen over de hele wereld die van Fortnite genieten en veel geld zouden betalen om deel te nemen aan Fortnite-evenementen. Videogame toernooien en andere evenementen bestaan ​​al voordat Fornite ooit werd uitgevonden. Videogame tentoonstellingen zoals E3 zijn wereldberoemde videogame-evenementen die elk jaar alle aankomende videogames blootleggen. Er zijn ook toernooien van meerdere miljoenen dollars zoals DOTA, CS:GO en Starcraft die op bijna elk continent ter wereld plaatsvinden. Fortnite heeft een groot succes bereikt en ging zelf verder dan enkele van de grootste online competitieve videogames die ooit in de schijnwerpers van de videogame-industrie zijn gekomen. Als je van Fortnite houdt en graag een lokale Fortnite-organisatie wilt opzetten, volg dan de juiste stappen bij het organiseren van dergelijke evenementen. Zelfs met een grote titel als Fortnite, zal een evenement nog steeds mislukken als het wordt gelanceerd zonder de juiste planning.

Wat is Fortnite?

Fortnite is een online competitieve video game waarin je een wedstrijd speelt tegen andere spelers in een Battle Royale-stijl. Battle royale betekent dat je alleen of met je vrienden naar een eiland gaat. Vervolgens verzamel je wapens en munitie en probeer je andere teams af te weren. De laatste die op het eiland in leven blijft, wint de wedstrijd. Dit is een erg vermakelijk type gameplay en daarom zijn er zoveel spelers van Fortnite. Fortnite is de op één na grootste Battle Royal-game tot nu toe, naast Apex Legends. Er zijn ook andere vergelijkbare games zoals PUBG en Call of Duty Warzone die een meer realistische gameplay bieden in vergelijking met Fortnite. Battle Royale is een van de meest dominante vormen van competitief online video game genre dat dagelijks door miljoenen mensen wordt gespeeld. Het is ook een van de meest favoriete games die door organisatoren van videogame-evenementen op een online event wordt gehouden.

Is Fortnite gratis?

Fortnite is een gratis te spelen videogame. Daarom hebben veel mensen toegang tot dit spel. De ontwikkelaars verdienen geld door middel van microtransacties in dit spel. Microtransacties zijn de in-game skins, items en gevechts passen die je met echt geld koopt om je ervaring met Fortnite verder te verbeteren.