Weet jij waar SEO voor staat? Als je ooit iets met websites of met internet en zoekoptimalisatie hebt gedaan, dan weet je het natuurlijk wel. Maar misschien heb je geen idee en ben je zomaar bij dit artikel op deze website beland. Of je het nu wel of niet weet: in dit artikel gaan we je uitleggen wat SEO is en we leggen je niet alleen uit wat SEO is, we zullen ons ook vooral gaan focussen op wat SEO is op lokaal gebied. Hoe kun je SEO gebruiken als je vooral bijvoorbeeld lokaal jouw website onder de aandacht wilt brengen? We hopen erop dat we aan het eind van dit artikel deze vraag voor je hebben kunnen antwoorden.

Wat is SEO eigenlijk precies?
Het is nog steeds niet echt onder iedereen bekend: SEO. SEO staat eigenlijk voor Search Engine Optimalization en het kan eigenlijk worden gezien als een methode die ervoor zorgt dat je zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van een zoekmachine als Google zult belanden. Hier zijn allerlei trucjes voor en die kun je leren als je meer leert van SEO. Het mooie aan SEO is dat je het op alles kunt toepassen, op welke doelgroep jij je ook wilt richten. Het enige wat je hoeft te doen is je met bepaalde specifieke zoekwoorden precies focussen op de doelgroep die jij wilt gaan bereiken, zoals bijvoorbeeld op iets lokaals, en dan komt het goed.

Jij wilt dus aan lokale SEO gaan doen en misschien is lokale SEO wel gemakkelijker dan SEO op de hele wereld. Als je SEO gaat toepassen op de hele wereld, dan is het ook een stuk moeilijker voordat je de hele doelgroep zal weten te bereiken. Terwijl met lokale SEO heb je snel resultaat en kun je ook zeker snel checken of het klopt en of je daadwerkelijk nieuwe en potentiƫle klanten hebt weten te bereiken of nog niet. Denk jij dat lokale SEO iets voor jou is? Het mooie aan SEO is dat je het op je website kunt toepassen, maar dus ook heel erg in de teksten op jouw website. Deze teksten moet je als het ware SEO- vriendelijk gaan maken.

Hoe maak je een tekst SEO-vriendelijk?
Als jij je op lokale SEO wilt gaan focussen door lokaal nieuwe klanten te gaan krijgen, dan is het goed om je ook in je teksten op je website op de lokale doelgroep te focussen. Dit kun je doen door goed te kijken naar welke zoekwoorden je in je tekst wilt gaan gebruiken. Het belangrijkste is om deze zoekwoorden niet te vaak te gebruiken, zodat Google gemakkelijker deze tekst met een aantal van deze zoekwoorden oppikt en je zo automatisch hoger in de zoekresultaten van een zoekmachine als Google zult gaan belanden. We hopen dat je nu alles weet van lokale SEO en wensen je heel veel succes met jouw website en met lokale SEO.