Voordat je je grill gaat gebruiken met bijvoorbeeld kleine kamado grills, moet je eerst weten hoe je hem op de juiste manier gebruikt. Het beste kun je profiteren van de tweezonefunctie van kamado-grills. De functie met twee zones is een proces waarbij je eten indirect wordt verwarmd. Het werkt als een oven omdat je eten niet direct onder het vuur staat. Je hoeft dus alleen je houtskool of gas aan één kant van de grill te leggen. Zet dan je eten aan de andere kant maar zet er geen vuur onder. Al kun je nog steeds op de ouderwetse manier grillen waarbij je eten direct op het vuur kookt.

Andere functies

Een kamado bbq grill is niet alleen om te koken. Het is eigenlijk ook een geweldige houtroker. Het presteert niet en biedt niet dezelfde resultaten in vergelijking met een speciale houtroker, maar je kunt hem nog steeds ombouwen tot een houtroker. Je kunt extra verwarmings deflectoren aan de grill toevoegen. Vervolgens kun je de inlaat- en uitlaatklep zo sluiten dat deze bij een lagere temperatuur rook kan produceren. De temperatuur kan variëren, afhankelijk van het vlees dat je probeert te roken. Je kunt ook andere soorten brandstof gebruiken dan gewone houtskool klompen en gearomatiseerde houtblokken.

Kunnen beginners grills gebruiken?

Er zijn bepaalde grill modellen die speciaal zijn ontworpen voor eenvoudig gebruik. Er zijn andere, meer professionele, grills die vrij ingewikkeld zijn om te gebruiken. Als je een beginner bent in de wereld van grillen, kun je het beste grills gebruiken die zijn ontworpen voor eenvoudig gebruik. Het kan zijn dat je het meerdere keren moet oefenen om je eten goed te kunnen koken. Je moet ook controleren of de barbecue die je gaat kopen een gas- en propaan grill, kamado-grill, houtskoolgrill, pellet grill of houtskool kettle grill is. Voor de zekerheid kun je eerst op internet kijken. Er is veel lesmateriaal beschikbaar om te lezen over het gebruik van elk type grill. Gebruik geen grill type waar je je niet prettig bij voelt. Onthoud altijd dat veiligheid altijd je eerste prioriteit moet zijn.