Eigenlijk zijn RVS tuintafels al jaren te koop en een aanrader voor elke liefhebber van zijn tuin. Roestvrijstaal, waar RVS voor staat, heeft vele voordelen ten opzichte van andere materialen zoals hout en wicker. Je kunt jouw nieuwe RVS tuintafel in allerlei modellen, vormen en groottes aanschaffen. Net hoe het in jouw tuin het beste uitkomt en wat bij jouw tuindesign past. Hieronder lees je waarom je de overstap moet maken naar de roestvrije stalen tuintafels. 

Een RVS tuintafel is uniek in zijn uiterlijk

Eigenlijk is iedereen altijd wel op zoek naar een unieke tafel die weinig onderhoud nodig heeft en makkelijk schoon te maken is. Als jij zorgeloos wil genieten van een heerlijke maaltijd buiten met een goed wijntje, een goed boek aan een tafel lezen of andere bezigheden aan een tafel, dan is de keuze voor een RVS tuintafel de goede. 

Dit type tafels zijn uniek in hun zeer strakke en moderne uitstraling voor jouw buitenverblijf. Het unieke aanbod geeft verschillende designs, maten en vormen als mogelijkheid om jouw buitenplek extra sfeer te geven. Zo kun je voor elke situatie unieke RVS tuintafels aanschaffen. In combinatie met de RVS tuinstoelen kun je een complete tuinset aanschaffen die jouw tuin af maakt. 

RVS tuintafels zijn onderhoudsvriendelijk en sterk

In Nederland is het nogal eens slecht weer en dat moeten de tuinmeubelen vaak naar binnen toe of afgedekt worden. De meeste materialen kunnen namelijk niet of niet goed tegen veel nattigheid en vochtig weer. De RVS tuintafels daarentegen zijn hier wel voor geschikt. Doordat ze van RVS zijn, kunnen zij wel tegen de regen en scheelt het onverhoopt naar buiten rennen om ze af te dekken. Een stuk gemak dus, want zo kan je niet onverhoopt verrast worden door een niet voorspelde regenbui. 

Daarnaast is het materiaal sterk, duurzaam en makkelijk in onderhoud. Door het lichte gewicht ervan zijn ze ook nog eens makkelijk te verplaatsen als je met de zon mee wil draaien, een stoel wil verzetten of gewoon je hele tuin graag opnieuw inricht elk jaar. Je kunt het RVS eenvoudig schoonmaken met een doek zonder agressieve schoonmaakmiddelen. Als je deze wel gebruikt kun je de laag van het RVS beschadigen en zal je tuintafel minder lang mee gaan. Je kunt een multi surface reiniger gebruiken op een vochtige doek om jouw RVS tuintafel op de juiste manier schoon te maken. Laat ook deze reiniger niet onnodig lang intrekken of in de zon inbranden, want ook dat kan beschadigingen aan de toplaag van de tuintafel aanbrengen.  

Ondanks dat RVS geschikt is voor regen wordt het wel aangeraden om in het najaar en de winter de RVS tuintafels binnen te zetten of in elk geval uit de vrije wind en regen. De harde wind, dalende temperaturen en de nachtvorst kunnen namelijk het RVS wel beschadigen. Het water op zichzelf is geen probleem, maar het ijs en de wind die alles overal tussen blaast kunnen wel op den duur schade aanbrengen aan je tuinmeubelen.